Tuesday, 30 November 2010

i've been badly hit !

i've been badly hit by a tag from Syaf ! hee.
thank you Syaf  :)
so here we go ! 

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
family & friends. :) 
tu yang paling penting. without them i won't go right.
 & i owe them big big time ! :') 

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
ape ekk ? *nampaksangatsukabelibendabukanbukankan?* ;P 
oowh yes. dah ingat. beli DVD banyak banyak sebab booorriiiiinng sangat. hee. 
& i buy myself lots & lots of Quickly. hihi. 
but i'm looking forward to buy something from Zara. hehe. 
eyh eyh. tak jawab soalan okay. 
NEXT! :D

3. Di mana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
ahaha. kat mane ek ? syaf ! kena jawab ke yang ni ? :P tataw laa kat mane. 
tak plan pun lagi. haha. 
but i want it to be very very cosy & lots of FRESH FLOWERS. heee. 
white lily putih bole tak ?
 white rose ke? 
anything in white please ? 
suke suke suke. heeeeee

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
bercinta ? dengan assignments & books kowt. final's around the corner & yes. workloads people. =.=' (haha.tak jawab soalan) tettttt! ;P

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
hanya satu hingga hujung waktu. :) acecece. jiwang ookay iecka. jiwang sangat. ;P wekk!

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
bawah pokok mangga. =.=' ahaha. mengarut jew keje kan? dah dah. next ! :P

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
Oral & Maxillofacial Surgery by Peterson, Ellis, Hupp& Tucker. 
chewaahhh. berlagak betul ye. dah beli & dah buka dah. 
buka jelaa tapi. baca tak. ;P
 LOL

8. Apakah nama penuh korang?
ehem ehem * nama saya Nursyafika binti Abdul Khalim. boleh panggil ika je. :P 
ika je tau. hahaa

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
dua dua pun mesra. i'm more to Ayah's girl & Ibu's sister.
 but kalau story story dgn ibu laa of course. 
oowh paling tak suka kalau masuk kedai dengan ibu, ' adik ke ni kak ? '. 
pfftttt. ibu senyuuuum je. 
haihh. =.='

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
for the time being, i'm dyingly wanna see my family & friends. i need holiday. 
but for long term, nak jumpa orang yang has been written to be with me, stand by me no matter what, the one that has carve his name into this fragile heart of mine, touch my heart at the deepest & be with me till the very end of us. :') & all this, is only one person. :) *wink*

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
hehe. hehe. hehe. dulu ye. now dah tak. tak sempat laaa. hehe. hehe. hehe.

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
nak pergi Europe sangat sangat sangat. but, for now, all in mind is balik malaysia & gy USS. heee. *wink*

13. Pilih salah satu, peluk atau cium? 
*hug of course :) sometimes, a hug can be thousand times better than words :')

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang
i've been tagged by Syaf ! or Syafiqah. ( we have same name. weee! ) ookay. 3 benda about Syaf.. 
1. we recently know one another from *a friend. :)
2. Syaf is a HUGE fan of Taylor Swift ( i guess. betul ke Syaf ? hee. sorry kalau salah )
3. she's taking mechanical engineering in UTM major in Aero. how cool is that ? i sampai now nieyh laa tak leyh wat physic.mmg tak paham paham. =.=' u gooo girl ! :)

15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
1. a box of stuff. 
2. handphone ! oowh. i couldn't live without it.
3. laptop :) haha. ini adalah suicidal yang sangat serious kalau sengaja tinggalkan or saja tak nak bawa or ape ape. :P
4. my wardrobe. which includes everything. every single thing.
5. bantal busyuuuk. no comment ek. jgn gelak! 


16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar
oowh.too many to list down. but this is in my current playlist. byk lagi actually. but ni top 5 laa.hee
1. Ya Sudahlah - Bondan Prakoso
2. Dear God - Avenged Sevenfold
3. Hello - Glee
4. Just The Way You Are - Bruno Mars
5. If You Want Me - Glen Hansard & Marketa Irglova :)

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
15th December 1989 ! 
*ehem ehem ehemmm. hahaaa. ;P sambut kat sini. here in Surabaya. 
with my lovely lovely kakak yang sangat laaa sweet :') 

18. 5 orang blogger yang korang nk tag :
nak tag K.Rina, K.Amar, K.Nad, K.Ckyn, K.Alyn, K.Ain & K.Saffy ! eyh eyh.more than 5 laaa. takpelaa ek ek ? heeeee. & who's reading, I TAG YOU ! 
GOTCHA ! :D


THANKS SYAF FOR THE TAG ! :)


heee.
toodles !~



6 comments:

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

pikaa...kalau tengah dating2 bawah pokok mangga tu kan.. ambik sebiji dua buah mangga. Ley buat makan2. heee..peace! tanx tag!

nursyafiqahjamaluddin said...

thanks ika for replying.. :)
mmg suke taylor pon. heeee.. :)

iecka ♥ said...

k.ckyn ; hee. nnt mara pakcik tuan punya pokok mangga tu k.ckyn ;P heee. ur welkammm. i'll be waiting for yours.hee

iecka ♥ said...

syaf ; hee.pheww! thank God betul. hehee. thank syaf for the tag! :)

:+:+:+:arina aliaa:+:+:+: said...

saye kena hit rupanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....baru prasan. okay. nk mennjawab sekarang.

byee

iecka ♥ said...

Hahaha lamanyaa k.rina reply! :p